Make your own free website on Tripod.com

 

FESTA MAJOR DE VERNET

 

Antigament, a Vernet, com a la majoria dels pobles de la comarca se celebrava la festa del Roser. En aquest indret la data de celebraciˇ era el primer de maig. Aquesta era la festa local.

A Vernet, el Roser consistia en plantar un arbre florit al bell mig de la plaša al que se li donaven tombs tot ballant al sˇ de les notes que proporcionaven m˙sics que tradicionalment venien d'Artesa. TambÚ s'hi celebrava una missa en commemoraciˇ del Rosari. La mem˛ria popular data el final d'aquests celebracions, ara fa 50 anys. El Sr. BartolomÚ Coderch, "SamarÓ", recorda que el darrer any va actuar lo Gardela, m˙sic d'Artesa que a la vegada que cantava, tocava la bateria amb el peu i l'acordiˇ amb les mans. Tota una orquestra en un sol home

En quan a la festa major propiament, a Vernet celebraven la que es feia a Artesa.

FarÓ uns 25 anys que al poble, per Sant Joan, es varen comenšar a organitzar unes trobades infantils amb animaciˇ per a la quitxalla. Amb el temps s'hi anaren afegint els adults. MÚs tard la cosa es va anar animant, s'organitzÓ un sopar per als ve´ns que incialment s'animava amb m˙sica enllaunada fins derivar, en els darrers anys, en una festa major d'abast municipal.

La festa es fa el diumenge mÚs proper a Sant Joan degut a que aquesta celebraciˇ, com hem esmentat abans, arrenca de les trobades infantils que s'organitzaven en aquesta festivitat.

 

A continuaciˇ podeu veure un reportatge fotogrÓfic de l'animaciˇ que es va viure la concorreguda nit del 21 de juny del 2003 amb el suport musical del grup aut˛cton "Joan Carbonell Trio".